Dagboek

Dagboek 2018 – Maandag

Vanochtend hebben we goed ontbeten – want we zijn wezen Mountainbiken! Onzer jongsten hebben echter het fantastische onderdeel Minute To Win it! Na de lunch hebben ze in het speelbos Levend Stratego gespeeld, terwijl de C-jeugd de Loonse en Drunense mountainbikeroute heeft gedaan – het was enorm afzien, door de droogte was er heel veel los zand waardoor we vaak moesten lopen…

In de avond kwam NAC-speler Gianluca Nijholt langs, waar de kinderen hem het vuur aan de schenen hebben gelegd en de meest saillainte vragen hebben gesteld zoals “heb je een vriendin, en zo ja hoe ziet ze er uit?” Daarna hebben ze het Ja/Nee-spel gespeeld voor een gedragen uitshirt van Nijholt! Daarna hebben we een groepsfoto gemaakt en een handtekeningensessie gedaan.

 

Na het avondeten (bouillon met water, gevolgd door niette-nasi met groente, kip en satesaus, en als toetje vla), hebben de C-tjes ge-Pim-pam-pet, waarna ze net als alle andere kinderen ook de Avondtocht hebben gedaan.

De avondtocht stond dit keer in het teken van de Wolf. Ingeleid door een (recent!) artikel van de Volkskrant (https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/we-zijn-vergeten-waarom-we-wolven-uitgeroeid-hebben~bc2dde7c) – moesten de kinderen uiterst relevante opdrachten doen, om uiteindelijk bij post 5 op de wolven (Sjors en Frits) te schieten. Zo moesten ze een plakje salami in hun nek bijhouden om wolven te lokken, blaaspijltjes maken, een blaaspijp winnen en leren te camoufleren.

Bekijk alle foto’s hierrrrrrrrrr!