Dagboek

Dagboek vrijdag 2019

Hallo allemaal!!

De laatste dag helaas, maar zeker niet de saaiste!!! Er zijn nog punten te verdienen voor het klassement, het is ontzettend spannend in alle categorieën dus vandaag zal de beslissing vallen!!

Het is tijd voor bubbelvoetbal, hier werd al heel de week naar uit gekeken. Dit is één van de grappigste die ik ooit gezien heb op kamp. Het is een nieuw onderdeel en er staan weer filmpjes op de Facebookpagina van de jekakampweek. Het is lastig de deelnemers en leiders te herkennen, maar het is echt hilarisch.

De C-jeugd is vanochtend naar Jump XL geweest, ook dit was nieuw en is ook zeker voor herhaling vatbaar. Ze hadden ontzettend veel plezier en waren al helemaal naar Waalwijk gefietst, een paar uur springen en weer terug. Toen ze terugkwamen zag ik bij velen de vermoeidheid wel toeslaan. Dit is natuurlijk ook niet gek na zo’n week. Weinig slapen, veel voetballen. 2 avondtochten en een dropping gelopen (niet altijd de goede kant op dankzij sommige leiders:-) en nog meer leuke  andere activiteiten..

Het regent vandaag voor het eerst, zelfs een paar hevige stortbuien, maar de rest van de week hebben we prachtig weer gehad, dus we mogen zeker niet klagen..

Vandaag hebben de E en D de algemene quiz gespeeld, deze is altijd heel leuk. Er worden allerlei over categorieën vragen gesteld, maar het is vooral leuk op het einde bij het karaoke onderdeel waar de groepjes gaan zingen en dansen, ook de leiders moeten dan een liedje zingen en worden dan beoordeeld door een lieftallige jury.

We hebben frietjes gegeten en iedereen mocht 2 snacks uitkiezen.. De rest van de week hebben we ook lekker gegeten, met dank aan onze keukenploeg en de chef, die ook bij de coördinatie zit trouwens. Vooral de satésaus is echt in de smaak gevallen.

Vrijdagavond is er elk jaar bonte avond, deze keer in combinatie met een bingospel. Bij de bonte avond worden de winnaars bekend gemaakt en de oorkondes uitgedeeld. Eigenlijk is iedereen een winnaar die het jekakamp overleefd!!! Heel kinderen hebben leuke prijzen gewonnen en alle groepjes werden 1 voor 1 naar voren geroepen voor de huldigingen. Er waren ook vier jekekamp coryfeeën onder de deelnemers, Maas, Boudewijn,Viktor en Merijn.    De foto’s staan allemaal natuurlijk op de site.

Ook waren er 2 man uit de keuken 10 jaar mee op jekakamp, dan ben je Fenomeen en dat zijn Robin de Jong en Coen Boerema!! Gefeliciteerd met deze fantastische prestatie en ik hoop dat jullie nog vele jaren meegaan!!!

De deelnemer van het jaar was Vince!! Het was een nek aan nek race met zijn neefje Dirk de breakdancer, maar hij  had net iets meer stemmen. Jullie zijn allebei toppers!! Sam Vogels (Sammie Ucelli) is verkozen tot leider van het jaar, terecht. Zijn omhaal bij het deelnemers /leiders toernooi was legedarisch, zijn oink, oink, oink  song en dansje net zo, maar vooral zijn onuitputtelijke enthousiasme heeft hem doen winnen!!! Hopelijk ga ook jij nog vele jaren mee!!

Toen was het tijd voor feest. De Jekakamp disco, waar we helemaal los gaan in de grote zaal op muziek. Dansend en zingend gezellig met zijn allen hebben we één van de mooiste kampen uit de 47- jarige geschiedenis van het Jekakamp beleefd. Een hele leuke groep kinderen en vooral ook een speciaal bedankje aan de gehele begeleiding dit jaar. Veel nieuwe jongens en sommigen met nieuwe taken die ze bijna perfect hebben uitgevoerd Samen hebben we er voor gezorgd dat de kinderen en prachtige week hebben gehad. Alle kinderen die ik het heb gevraagd willen volgend jaar weer mee. Gelukkig, want zonder de kinderen kunnen wij ook niet op kamp!!:-)

Wat hebben we plezier gehad, een meer dan geslaagde week veel te snel voorbij gegaan… Morgen opruimen en naar huis!! Dank jullie wel allemaal en tot volgend jaar. Nog 1 tip voor de leiders voor volgend jaar, buiten niet met je rug naar de keuken zitten.