Dagboek

2020 – Zondag

Verkoelen, verkoelen, verkoelen. Terwijl wij hier ons afvragen of de trots van Breda (de Grote Kerk) nog niet in vuur en vlam staat door de hitte, gaan wij lekker door. De omstandigheden van wederom 34 graden geeft ons stiekem de neiging om de hele dag te liggen. Maar zoals net al aangegeven is, gaat het kamp gewoon lekker actief door. Want ook de punten voor het eindklassement moeten verdiend worden als warme broodjes.

De dag stond in het teken van het verkennen van de boerderij en hebben we verschillende activiteiten gedaan op het Land van Kleef. Deze activiteiten varieerden van voetbaltoernooitjes tot aan het razen over de stormbaan. Dit gebeurde natuurlijk wel onder een flinke laag zonnebrand en héél veel water.

Tussendoor werden er onder de deelnemers en leiders met liters water naar elkaar gegooid.
Dit gebeurt natuurlijk altijd met de intentie om iemand te plagen of om een grap te maken. Maar vandaag vond niemand het erg. En terecht! Toch? Misschien dat de ouders vandaag wel dezelfde grappen hebben gemaakt bij elkaar en we geven ze groot gelijk!

Nadat het ochtend en middagprogramma erop heeft gezeten, hebben wij smartelijk gedacht aan de nieuwe verassing van onze chef, Jeroen Schalk. De positieve verwachtingen waren bereikt sinds het moment dat het fantastische keukenteam een kippensoep als voorafje serveerde. Dit overheerlijke soepje werd opgevolgd door het hoofdgerecht wat bestond uit een schnitzel, aardappelpuree en hele lekkere, en vooral gezonde, spinazie! Nou dames en heren, ik ben benieuwd of dit deze week nog overtroffen wordt…

Een heerlijke zomeravond heeft het avondprogramma bepaald. De D- en C-categorie hebben lekker op het gras gelegen terwijl ze bezig zijn geweest met 30 seconds en pim pam pictionary. Tegelijkertijd heeft de E-jeugd een algemene quiz gedaan. Dit jaar steekt het iets anders in elkaar, omdat we gebruik kunnen maken van de silent disco koptelefoons.

We hebben genoten! En wetend dat de JEKA Kampweek nog véél meer in petto heeft kunnen wij niet wachten en gaan wij nu lekker slapen. Althans, als het kussengevecht tot zijn eind is gekomen.