Dagboek

2020- Maandag

Vanmorgen is er weer goed ontbeten. Vandaag ging dat op een andere manier als normaal. We begonnen de ochtend met het feliciteren en zingen voor de 13e verjaardag van Raf van der Weele. Gefeliciteerd kerel! Wij hopen ook jouw 14e en 15e verjaardag te mogen vieren op JEKA Kamp. Daarbij stapte onze ochtend DJ’s even in de schoenen van Pardoes, want het originele plan was eigenlijk om vandaag in het Sprookjesbos rond te hobbelen. Helaas, gezien de omstandigheden en restricties van COVID-19 was dit niet verstandig. En als wij niet naar de Efteling kunnen gaan, dan halen we het toch naar het Land van Kleef zelf?!

Er is groots uitgepakt! De casual geklede Pardoes, waarover we nog niet helemaal zeker zijn of hij dat ook echt was, heeft zo zeven nieuwe attracties gebracht naar het kamp. Daar hebben wij hem extra voor bedankt gezien de loeiwarme weersomstandigheden.

Toen de hele ‘mikmak’ klaar stond, werd er met volle overtuiging gerend, gebeukt en vooral geracet over de nieuwe attracties van onze grote vriend. Iedereen zat er na het ochtend- en middagprogramma er dan ook he-le-maal doorheen. Na een benodigd rust moment in de schaduw mochten we aan tafel schuiven. De keuken heeft een heerlijke nasi geserveerd. En ‘jot’… Wij hadden geluk omdat Jan Winde zijn specialiteit: satésaus, op dit gerecht perfect kon voorschotelen.

Het avondprogramma met een hilarische ‘Minute To Win it’ en een potje ‘Pim Pam Pictionary’. Toen de buikpijn van het lachen langzaam wegtrok, begonnen we aan de avondtocht. Tijdens de avondtocht werden de deelnemers verantwoordelijk gesteld voor het vermijden van COVID-19 op het kamp. Het virus moet snel de deur uit, zodat we Pardoes gewoon weer lekker kunnen tegen komen op zijn eigen thuisfront. Dat hadden we stiekem toch wel leuker gevonden.

De E- en D-jeugd hebben de opdrachten subliem uitgevoerd in tegenstelling tot de enigszins miepende C-jeugd. Het is laat, wij zijn kapot, geen kussengevecht, welterusten!