Dagboek

2020 – Woensdag

Vandaag begonnen we de dag met een ‘Hiep, hiep, hoera!’ voor Stan van Rooij. Onze Stan is vandaag 12 jaar geworden, gefeliciteerd vriend! Na het feestje in de vroege morgen hebben we allemaal extra veel ontbeten vandaag. Waarom, omdat Ride Along Activities vandaag een van de actiefste en gaafste dagprogramma’s van de Jekakampweek heeft verzorgd. Voordat we het programma kort gaan toelichten willen wij deze toppers héél, maar dan ook héél erg bedanken. Thanks boys, we hebben genoten!

 

Het dagprogramma kende vier unieke onderdelen. Laten we beginnen met de coole longboard workshop. Bram van Ride Along Activities heeft de jongens eerst duidelijk uitgelegd hoe je feilloos met het longboard kan ‘cruisen’. Daarna ging het van: 3,2,1… GO! Toen dit groepje nat en bezweet klaar was, liepen ze gauw verder naar het volgende onderdeel. Het tweede onderdeel was: ‘Bubbel Voetbal’. Typisch Jekakamp om te zien dat het voetballende gedeelte al na 10 tellen achterwege werd gelaten. Het onderdeel verliep daarom als ‘hakken, beuken, springen’, wat toepasselijk was voor de middag. Maar hier vertellen we later meer over. De gevoelstemperatuur in de enorme plastic ballen was als verse dellekes uit het vet, heul erg heet. Hierdoor zijn we vlug naar het volgende unieke onderdeel gegaan: ‘Archery Tag’. Bij dit onderdeel kregen alle deelnemers een boog en een pijl waarmee de deelnemers elkaar goed af konden schieten. Dit gebeurde natuurlijk wel met een pijl met een zacht rubber uiteinde in combinatie met een helm. Het laatste onderdeel van het dagprogramma stond in het teken van een leuke pot lasergamen in het speelbos. Top geregeld allemaal!

 

Even terugkomend op het stukje ‘hakken, beuken, springen’, na de lunch was er een speciale gast langsgekomen op het Land van Kleef namelijk… Maurice Steijn oftewel ons Mauriceke! Maurice is de nieuwe hoofdtrainer van NAC, opvolger van de Duitse generaal Peter Hyballa. Het nieuws van zijn vertrek kwam in eerste instantie niet lekker aan in de JEKA-kantine. Goed dat we Mauriceke hebben uitgenodigd, want zijn verhaal klonk positief en doordacht. Fijn dat er eindelijk iemand is die de touwtjes in handen kan nemen… Op de vraag of hij Coen Boerema als eerste spits wilde voor volgend jaar reageerde hij kortstondig: ‘Nut’. Jammer. Het bezoek eindigde op een potje ‘jot of nut’. Tijdens dit onderdeel stelde de leiding enkele typisch Bredase vragen aan Maurice. Vervolgens moesten de deelnemers voorspellen of hij het goed of fout had. Jot of nut dus.

 

Toen Maurice langzaam vertrok is de keuken bezig geweest met powervoedsel: pasta. Een essentiële voeding voor een essentieel onderdeel: de dropping. De dropping is een klassieker waarbij de deelnemers, onder begeleiding, letterlijk ergens in het bos gedropt worden en zelf de weg terug naar het Land van Kleef moeten vinden. Dit is het zwaarste onderdeel van de week. Althans, voor de deelnemers en leiders, want de ‘thuisblijvers’ hebben eindelijk rust. Eindelijk geen kussengevecht, eindelijk slaap. Welterusten iedereen en tot morgen!