Dagboek

2020 – Vrijdag

Er is er een jarig, hoera, hoera..! We hebben vanmorgen gezongen gezongen voor onze enige echte: ‘TOKKIE’! Gefeliciteerd met je 34ste verjaardag chefke!

 

Vandaag werden de voetbalschoenen dan eindelijk uit de tassen getrokken. Want vrijdag was de dag van het fenomenale ‘deelnemers leiders’ voetbaltoernooi. Dit jaar mochten we hollen over de velden van WSC Waalwijk. Er heerste een gespannen sfeertje toen de teamindeling bekend werd gemaakt. Begrijpelijk. Goed teamgeest is belangrijker dan kwaliteit op de Jekakampweek. Lachen = winnen = meer beter. Iedereen heeft gewonnen, dus meer beter! Het team dat uiteindelijk het toernooi heeft “gewonnen” leek in eerste instantie een underdog. Een underdog waarvan de lol ervan afstraalde. Vergelijkbaar met JEKA 9 dus. Dit team bestond uit Ruben Krijger, Wout van Dongen, Mees Klijssen, Duuk Oorsprong, Stan van den Oudenhoven, Finn Soffers, Levi Gloens, Boris Fuchs en Leander Havermans hebben de titel van 2020 naar binnen gesleept.

 

Het avondprogramma was weer een groot en gezellig feest. Rond 6 uur is er een frietkraam langsgekomen en kreeg iedereen een frietje en een snackje. Niemand is betrapt op het niet leegeten van zijn bordje. Toen de frietkraam langzaam vertrok hebben wij ons klaar gemaakt voor de bonte avond. Een mooie afsluiter. Bij sommige mensen een emotioneel moment. Terecht en mooi, we hebben het hier namelijk echt over een ge-wel-di-ge groep.

 

In het begin van de bonte avond werd iedereen bedankt. Er zijn bepaalde mensen speciaal in het zonnetje gezet vanavond. Dit waren: Sam Vogels, Tom Brinkman, Yuri van Dongen, Bas Weijsman, Floris Mul, Damian van Torije, Pepijn van Rooij, Sven Russeler en Coen Konings. Wij mogen hen vanaf vanavond coryfeeën (5-jarig deelnemer) noemen.

 

Verder zijn we trots dat er weer drie nieuwe topgasten zichzelf vanaf vanavond Jekakampweek fenomeen (10 jarig-deelnemer) mogen noemen: Wout Brinkman, Dirk Zomerdijk en Jean Gruithuijzen. Bedankt helden, wij hopen dat we jullie over 5 jaar tot legendes mogen benoemen. Wout Brinkman is zelfs het jongste fenomeen ooit, een record dat 20 jaar in handen is geweest van Bas de Brouwer, ook een legende van de Jekakampweek en een zeer kleurrijk persoon!! Die kwamen we toevallig nog tegen op de afsluitende leidersavond, maar toeval bestaat niet. 

 

De deelnemer van het jaar is geworden… Dirk van der Horst onze Breakdancer! Zwaar terecht maat! De jongens Lars Verbiest en Bas Tebbe zijn benoemd tot leiders van het jaar… En nu zou je denken dat het klaar is hè? Dat is ook wel bijna zo,  maar… “NOG EENTJE DAN! NOG EENTJE DAN! EN DAN GA IK NAAR HUIS!” Vanavond is er wederom een artiest langsgekomen op de boerderij van Land en Kleef. Wie zou het zijn..? Yordi! … Goed geraden. Yordi heeft leuk zijn nummer ‘Stil alarm’ gezongen voor de deelnemers. Gekkenhuis! Na zijn optreden heeft hij leuk foto’s gemaakt en enkele vragen van deelnemers en leiders beantwoord. Wat een act die Yordi!

 

Toen Yordi na een uurtje vertrok hebben wij nog een ‘letste’ keer gesprongen voor NAC. Nog een ‘letste’ keer van links naar rechts gesprongen. En nog een ‘letste’ keer de armen om elkaar heen geslagen. Jekakamp, je was prachtig.

 

Niemand heeft ‘letste’ gezegd. Tot volgend jaar!