Dagboek

Zaterdag – 2021

We mogen weer, eindelijk! De week waar we de hele zomervakantie op hebben zitten wachten. De week van het jaar, oftewel: de JEKA KAMPWEEK!

Eenmaal aangekomen op het Land van Kleef waren de deelnemers flink aan het onderhandelen over de slaapplekken. De hoogste bieder was bereid om maar liefst 5 blikjes cola aan te bieden voor een ‘goede nachtrust’. Hier geloven wij als leiding natuurlijk helemaal niks van. In de wandelgangen ging het namelijk al rond… C’tjes tegen de D’tjes! Maar goed, een eindeloos kussengevecht op de eerste nacht is tenslotte een traditie.

Toen de snode plannen beraamd werden hadden de deelnemers tegelijkertijd de taak om aan teambuilding te werken.

Zoals elk jaar, gaat er gestreden worden voor de eerste plaats van het klassement. Elk groepje is eigenlijk wel een zooitje ongeregeld. Om elk zooitje ongeregeld herkenbaar te maken moeten er teamnamen bedacht worden. Om dit leuk te maken, gebeurt onder thema en elke categorie heeft zijn eigen thema. Indeling?

E’tjes Paralympics, D’tjes Corona-syndroom en de C’tjes mogen hun creatieve geest gebruiken om een originele teamnaam te bedenken met het onderwerp: ‘Wat zit er in je moeders tas als ze op vakantie gaat?’. Het is altijd mooi om te zien hoe humoristisch de deelnemers voor dag komen. Winnaars?

Het eerste groepje van de E-jeugd kwam met de geniale naam ParaLoempia. Dankjewel Thomas, Benjamin, Diede, Tygo en Alex van de E-jeugd! Ook teamnamen als FC 5G prikken en De Wappies deed ons lachen. En ja, sorry Rianne maar de winnende teamnaam van de C-jeugd is toch wel echt ‘Antooooniooo’. Geweldig!

In de tussentijd werden we verwend door de keuken. Vandaag heeft iedereen een lekker broodje met hamburger, juin en mayo & curry voor de liefhebbers op. Genot! Dankjewel keuken en chef-kok Jeroen Schalk. Iedereen had zijn bordje en dat is maar goed ook want de deelnemers hadden het nodig. Na een ‘vrij’ uurtje tafeltennis, schommelen en voetballen werd iedereen op missie gestuurd. En niet zomaar een. Eentje waar Louis van Gaal en Johan Derksen in het speciaal werden opgebeld. Vanavond moesten de deelnemers namelijk het aller allersterkste Champions League op papier brengen. Zowel opstellingen en trainers moesten bedacht worden. Raar genoeg waren trainers als Ernie Brandts en Stijntje Vreven niet voor het kiezen. Begrijpelijk, we moeten de avondtocht wel spannend maken natuurlijk.

Helaas genoeg kwam het dezelfde avond met bakken uit de lucht. Grote plassen regen, nat gras en een grote bak blubber. Perfect voor spelers als Kenny van de Weg. Helaas is Kenny van de Weg slechts een RBC-speler, geen Champions League speler en steeg het water tot onze knieën. Daarom is er besloten om de avondtocht vroegtijdig af te lasten. Helaas. Maar gelukkig hebben we nog een hele week.

Ernie Brandts heeft gewonnen, maar werd niet verkozen. We wilden een fijne droge avond maar dat werd het niet. Dan maar kussengevecht houden, de hele nacht! Tot morgen en slaap lekker!