Dagboek

Dinsdag – 2021

Wat een geweldige dag! Vandaag mochten we wederom Ride Along activities verwelkomen! Super bedankt Bram en Jules voor het regelen van een prachtig ochtend- en middagprogramma.  

In totaal hebben de heren vier onderdelen gefaciliteerd. Longboarden, bubbelvoetbal, laserschieten en dit jaar voor het eerst: pijl- en boogschieten. Erg gaaf en spannend. Veel deelnemers hebben dit nog nooit eerder gedaan. Onder een veilige begeleiding van Frits zijn er weer mooie herinneringen gemaakt. Oja! Er is nog een leuke anekdote gekomen vanuit het boogschieten. Arne, een geweldige kerel schoot in een keer in de roos. Met zijn bril op… Hij vroeg zich af: ‘Zou dit ook lukken zonder bril?’. Dus onze beste Arne pakte zijn boog, legde er een pijl in en spande zijn schiettuig… BIEM! Pas toen hij zijn bril weer opzette klonk er een licht stemmetje: ‘Oei! Hoe kan dit nou weer?’. Dat vond iedereen grappig. Tot volgend jaar Ride Along!

Bekijk de foto’s en check onze Facebook (Jekakampweek) voor gave filmpjes!

Toen de heren de spullen hadden ingepakt, zijn de deelnemers warm gemaakt voor een speciale gast: Ralf Seuntjens! Zoals elk jaar mochten de deelnemers alles vragen aan de genodigde. Ralf heeft verteld dat zijn droom is uitgekomen: voetballen voor de parel van het zuiden. In het geel-zwart, met een vol Rat Verlegh stadion. Ondanks dat het nu wat minder gaat gelooft Ralf dat de hemel stralend blauw gaat worden. Dat belooft wat. Over beloven gesproken: Mocht Ralf dit weekend scoren tegen Ado zal hij de JEKA-kampweek eren. Dit zal hij doen met een imitatie van Pinsir, wat voortdurend nagespeeld wordt door de deelnemers en leiders van het kamp. Dit is ook goed terug te zien in de vele foto’s. Na het interview en het gespring voor NAC gingen we naar buiten. De deelnemers werden klaargestoomd voor een spannend potje ‘JOT & NUT’. Dit is een spel waarbij Ralf vragen voorgeschoteld kreeg. De vragen gingen over Breda en NAC en hier moest hij antwoord op geven. Taak van de deelnemers? Zou Ralf het juiste antwoord geven? Jot of nut? Het spel was erg spannend! Ralf wist minder dan dat de deelnemers gedacht hadden. Op het laatst bleven Nielson Lion A Kong en Stan van Rooij over. Om een winnaar aan te wijzen kregen zij een finale vraag: ‘Hoeveel wedstrijden heeft Ralf Seuntjes betaald voetbal gespeeld?’ Nielson dacht 180 en Stan riep 586. En geloof het of niet: maar de slotsom lag precies in het midden. Hij heeft namelijk 383 professionele wedstrijden gespeeld. Bizar: gelijkspel! Probleempje: Ralf had slechts een oud paar voetbalschoenen beloofd. In eerste instantie leek het erop dat Nielson en Stan allebei een schoen zouden krijgen. Maar goed, ook Ralf vindt de kampweek zo leuk dat hij een paar voor beiden gaat regelen. Top gozer!

Het middagprogramma zat erop. ‘S avonds stond er voor iedere groep een nieuwe activiteit op de planning. Spellenkermis voor de C-tjes, de D-tjes deden actief mee met de algemene quiz, terwijl de E-tjes zich vermaakten met de Slip ‘n’ slide. Na de activiteiten hebben we genoten van een triest PSV. Het had NAC moeten wezen!

Wederom een top dag. Bedankt iedereen, slaap lekker en tot morgen!