Dagboek

Maandag – 2021

Vandaag zijn de weergoden ons goed gezind. Gelukkig maar, want de Efteling stond op het programma. Eindelijk weer, want vorig jaar ging het helaas niet door. Iedereen had er enorm veel zin in! De deelnemers moesten dus natuurlijk een lunchpakketje na het ontbijt maken.

Alle E-tjes gingen bij de D en C achterop de fiets en zo ging iedereen op naar een mooie dag in het prachtige attractiepark. De E-jeugd liep samen met de leiders door het park en de D & C mochten vrij rondlopen. Om 3 uur hadden we bij het schip afgesproken om een groepsfoto te maken. De dag vloog voorbij zoals altijd en voor we het wisten moesten we terug naar het Land van Kleef. De knorrende magen werden fijn gevuld door de overheerlijke nasi van de fantastische keukencrew. Zij hadden een tafel speciaal gedekt voor de coördinatie. Sjiek de friemel, en zo zagen ze er ook uit. Nadat de groepen de afwas deden begonnen we met het avondprogramma: minute-to-win it, Pim Pam pictionary en een ‘smakelijke’ avondtocht. Vandaag bleef het namelijk gelukkig wel droog.

Het was een culinaire speurtocht, waarbij de kinderen een gerecht moesten samenstellen. De ingrediënten voor het gerecht konden ze verkrijgen bij de verschillende posten. Elke post vertegenwoordigde een ander land met bijbehorende gerechten. Aan het einde van de tocht zijn er zeer creatieve menu’s gepresenteerd. In het speciaal willen wij het gerecht Pûree du forêt met jullie delen. Bedacht en verzameld door het groepje van Jerom Wigmans met daarin: Cas van Erp, Thijs van Zwieten, Toon Klijssen, Floris van Pruissen en Tom Meeuwissen. Voorgerecht: gemarineerde baguette met ‘dos fromage’ van Jan Winde. Opgevolgd met het hoofdgerecht: vers gestampte gemarineerde aardappelpuree op een bedje van prei, gekruid met fijngesneden paprika en champignons met aan de zijkanten: verse runderpoulet  en platgestampte knakworstjes. Dessert: vers gevonden bospaddenstoelen gemarineerd in cola. Natuurlijk waren onze leiders weer prachtig verkleed naar thema van het land wat zij representeerden. Het was weer echt een hele originele en humoristische tocht! Ode aan de Coördinatie. Om een betere indruk van de dag te krijgen: bekijk de foto’s!

Buiten alle leukheid om was het ook nog eens een speciale dag. Dit jaar zijn wij weer erg warm ontvangen op het Land van Kleef. Dank Paul en Natasha! Dit is al het 10e jaar op rij! Een mooie mijlpaal in de geschiedenis van de tofste week van het jaar. De boerderij met haar faciliteiten is echt geweldig. En dat aan de rand van een bos en duinen. Prachtig. En al helemaal perfect voor alle JEKA Kamp activiteiten!

Het was wederom een geslaagde dag, we hebben genoten en heel veel gelachen!!!