Dagboek

Donderdag – 2021

Goedemorgen! De deelnemers lagen er uitgeput bij toen we vanmorgen in de slaapzalen gingen kijken. Zo extreem verschrikkelijk moe van de dropping, dat de leiding heeft besloten ze te laten liggen voor een extra uurtje. Eenmaal opgestaan werden de voetbalschoenen uit de kast getrokken en klaar gemaakt voor een belangrijke dag. Want donderdag was de dag van het legendarische ‘deelnemers leiders’ voetbaltoernooi. En goed geraden: dit jaar werd dit nogmaals georganiseerd op de Waalwijkse velden van WSC. Tijdens het ontbijt werden de teams ingedeeld. Dit deden we eerlijk en de leeftijdscategorieën werden gemixt. De chemie en teamgeest van de groepen was grandioos. Als er voor elk grap een doelpunt viel hadden we meer gescoord dan Antony Lurling over zijn hele NAC-carrière. Plezier hebben is het belangrijkst tijdens het deelnemers leiders toernooi. Maar toch, het is een toernooi en bij een toernooi kan er maar een team de winnaar zijn. Dit jaar is dat Bologna geweest met de sterspelers: Guus, Mats, Ward, Joep, Kick, Thomas, Bips, Daan (DS7) en Mats. Gefeliciteerd terechte kampioenen!

Om zeven uur heeft de keuken weer een overheerlijke maaltijd op tafel gezet. Andijviestamp met Schnitzel. Bon apetitio! Een behoorlijke maaltijd, chef Jeroen heeft niks weg hoeven gooien. Voordat er afgewassen werd ontstond er weer een typisch JEKA Kamp gevalletje. Iets wat zomaar opbloeit door de geweldige energie van de groep. Sterker nog, niemand precies weet hoe het begon. Maar uit het niets lag onze gekke leider Sam Vogels te glijden door de eetzaal op een opblaasbare donut. ZOEF! En hard dat hij ging… Geweldig! De donut werd enthousiast doorgegeven en is er lekker gegleden tussen de tafels door.

Na het afwassen begon het avondprogramma: Discofette. Dit is eigenlijk de klassieke estafette maar dit keer gebeurde dat met autolampen en discolichten om de sfeer op te leuken. Rollen, kruipen en sprinten. En dat allemaal in een openlucht discotheek! De ‘Neymar run’ is uiteindelijk bestempeld tot favoriete ronde van het onderdeel. Tijdens de Neymar run moesten de deelnemers heen en weer sprinten. Maar sprinten was niet genoeg voor een geldige finish: tijdens de race moesten er minimaal vijf schwalbes gemaakt worden. Erg grappig. Rond een uur of 10 was de activiteit afgelopen. Waarschijnlijk geen kussengevechten vanavond want iedereen is inmiddels he-le-maal kapot. Morgen is de laatste dag. Wat een gruwelijke week! Nog eentje dan, nog eentje dan, en dan gaan we naar huis!  

Nummer van de dag: ‘Jè Bent Ut Voâh Mèn van de Règâhs. Dit staat ook op Spotify.