Dagboek

Woensdag – 2021

Vandaag is het woensdag, de tijd vliegt en het besef dat we alweer over de helft zijn knaagt. Treurig, maar een extra motivatie om er weer een top dag van te maken! Vanmorgen mochten we van de coördinatie een klein uurtje langer slapen. Veel kussengevecht en weinig slaap is de reden geweest. Het zonnetje scheen en de temperatuur was aangenaam: Ideaal voor het ochtend- en middagprogramma: zwemmen! Rond een uurtje of half 11 fietsten de deelnemers naar het Blauwe Meer. Een prachtig meer met een fijn strandje. Hier kon iedereen zijn eigen ding doen. Frisbeeën, zwemmen en zandkastelen bouwen hebben ons tot een uurtje of vier bezig gehouden. Eenmaal aangekomen op het Land van Kleef hebben de deelnemers lekker vrijetijd gekregen. Dat komt niet vaak voor want de coördinatie bombardeert ons elke dag met een bomvol programma.

Dit keer iets minder rennen, springen en spelen: Veel deelnemers hebben ervoor gekozen om rustig op te laden door op het gras te liggen. Want ’s avonds stond er een heftige activiteit op het programma. Misschien wel de zwaarste van de hele week… de dropping! Dat betekent: veel lopen en laat naar bed. Omdat de dropping op het programma stond is speciaal Jaap van der Smissen opgebeld om een sportmaaltijd te maken. De vader van onze huidige kok Igor heeft heerlijke macaroni voorgeschoteld. Heuuurlijk! Jaapie kwam niet alleen, net als elk jaar kwamen Bart Boerema, Ton van Son en Marc Meesters ook langs. Zonder deze JEKA kamp legends kon het meest bindende onderdeel van het kamp niet doorgaan. Bedankt mannen voor de gezelligheid en het wegbrengen van de kinderen. Oja, ook de voorzitter Philip Bos heeft meegegeten. Leuk Philip je doet het goed en fijn van je betrokkenheid!

Over de dropping zelf kunnen we nog weinig vertellen. Momenteel zijn de deelnemers nog bezig. Wel kunnen we alvast vertellen dat de deelnemers nóg betere maten zijn geworden na de zware avond. Mentaal en fysiek gesloopt worden maar toch als winnaar uit de strijd komen. Kwaai zijn is mee moaken! Iedereen bedankt voor de toffe week, we gaan het nog geweldig afsluiten!