2023 – Donderdag

Donderdag

Voordat ik aan het verslag van de activiteiten van de donderdag ga beginnen, moet ik eerst even melden dat er hier in loon op zand gisteren problemen waren met de internet zendmast. Hierdoor zijn de foto’s van gisteren (woensdag) opnieuw (verbeterd) geüpload, ga deze vooral nogmaals terugkijken!
 
Zo, donderdag 17 augustus, vandaag het onderdeel waar iedereen naar uit kijkt (het is tenslotte een voetbalkamp): Het deelnemers-leiders toernooi. Al om 7:00 stond de wekker voor het loten van de teams. Dit werd gedaan door middel van de bingomachine zodat er niet vals gespeeld kon worden en een super team gecreëerd kon worden door de coördinator van dienst. Ieder jaar weer een spannend moment, bij welke leider zit ik dit jaar? En welke spelers? Aan de ontbijttafel om 8:30 werden deze vragen beantwoord. Het thema voor de voetbalteams was dit jaar amateurclubs. 
 
Na het afwassen was het tijd om op de fiets te stappen richting WSC in Waalwijk, in de schaduw van het RKC stadion. Eenmaal aangekomen werden de kicksen aangetrokken en na een kleine warming-up was het tijd voor de wedstrijden om te beginnen. Er werd in twee aparte poules gestreden, de wedstrijden waren op het scherpst van de snede met rake tackels en felle duels. Met altijd na het fluitsignaal een handje. Na de groepsfase werden er nog kruisfinales afgewerkt tussen de beste 2 teams uit beide poules. Waar uiteindelijk in de zinderde finale OVV won met penalty’s. Nadat we de jaarlijkse groepsfoto hadden genomen, vertrokken we weer met z’n alle naar het Land van Kleef. Eenmaal aangekomen op het kamp zou je denken dat de kinderen wat gingen uitrusten, maar niets was minder waar. Het voetbalveld stond weer vol met kids tot ze aan tafel moesten voor de overheerlijke andijviestamppot met schnitzel. Na de standaard maar o zo lekkere vlaflip gingen we verder met de avondonderdelen. De o11 begon aan hun laatste onderdeel voor het klassement. De algemene quiz, in een bizarre ontknoping is de winnaar bekend van de gehele week. Tot tranen aan toe bij de tegenstanders, die daarna overigens sportief een handje gaven aan de winnaars. De o13 ging het speelbos in voor de obstacle run, de eerste ronde nog in het licht ieder voor zich. Het doel was zo snel mogelijk het parcours afleggen, dan werden de tijden voor de groepen bij elkaar opgeteld om tot een score voor het algemeen klassement te komen. De tweede ronde was in het donker, en met de hele groep tegelijk. Met een beker water in de hand moest het groepje zo snel mogelijk de ronde afleggen, zonder te veel water te verliezen. De O15 en O17 waren toe aan de spellenkermis. 
 
Tot slot werd er savonds nog een klein kussengevecht georganiseerd om daarna allemaal moe maar voldaan in de slaapzak te kruipen.
 
Morgen helaas al weer de laatste dag van de leukste week van het jaar, met op de planning de sportdag, een lekker frietje van Pietje en de bonte avond om de week af te sluiten. Tot morgen!

Maandag – 2023